Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kapadokya FM Radyosunda Ömer Kavak’ın hazırlayıp sunduğu “Görmeyen Gözler” programının canlı yayın konuğu oldu.
Nevşehir’de yayın yapan Kapadokya FM Radyosunda Ömer Kavak’ın hazırlayıp sunduğu “Görmeyen Gözler” programının canlı yayın konuğu olan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitenin fakülte, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının bölüm ve programlarıyla birlikte pandemi döneminde gerçekleştirilen uzaktan eğitim üzerine konuştu.
Rektör Aktekin “Üniversitelerin görevi eğitim ile birlikte kamuoyunu ve şehri bilgilendirmek ve sahip olduğu değerleriyle birlikte kalkınmasına katkı bulundurmaktır. Bizim şu anda üniversitemiz ana yerleşkesi ve ilçe yerleşkeleriyle birlikte 9 Fakültesi 9 Meslek Yüksekokulu, 4 Enstitü, 2 Yüksekokul, 19 Araştırma Merkezimiz bulunmakta. Ayrıca üniversitemizde 704 akademik ve 538 idari personel görev yaparken yaklaşık 23 bin civarında da öğrencimiz var.
Bu öğrencilerimiz içinde tabi ki 650 civarında 27 farklı ülkeden uluslararası öğrencilerimiz ile birlikte Üniversitemiz TÖMER üzerinden 63 de uluslararası öğrencimiz eğitim almakta. Son yıllarda da YÖK’ün uluslararasılaşmaya verdiği önem gereği ülke genelindeki üniversitelerde yabancı öğrenci sayısı artıyor.
Biz de doğal ve tarihi zenginlikleri bir arada barındıran ve farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kapadokya gibi önemli bir bölgede bulunan bir üniversitede olarak bu sayımızı artırmak için uluslararası fuarlar olmak üzere, ülke elçilikleri ve benzeri kurum ve kuruluşlar ile birlikte sivil toplum örgütleriyle görüşerek ikili işbirlikleri çerçevesinde gerekli çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.
Aktekin: Üniversitemize Emek ve Destekleri Bulunan Herkese Teşekkür Ediyorum
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün kurulmasından itibaren destek ve emeği bulunan herkese teşekkür eden Rektör Aktekin, “Üniversitemizi benimseyerek bugünlere gelmesine vesile olan bürokratlarımıza, siyasetçilerimize, akademisyenlere, her daim desteklerini devam ettiren esnaflarımıza, hayırsever iş adamlarımıza ve tüm halkımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Aktekin: Uzaktan Eğitimde Gerekli Alt Yapımızı Güçlendirdik
Pandemiyle birlikte üniversite olarak dijital dönüşüm kapsamında teknik altyapıyı geliştirdiklerini söyleyen Rektör Aktekin, “Biliyorsunuz bu pandemiyle birlikte yasaklar benim de göreve başladığım Mart ayında başladı ve yüz yüze eğitimler sonlandırıldı.
Tabi ki bizim de bu süreçte önceliğimiz eğitim-öğretimin aksamadan ilerlemesi için hazırlıklar yapmaktı. Bunun içinde teknik alt yapımızı güçlendirerek ve daha çok canlı ders yapma yönünde danışmanlık hizmetlerimizi, internet alt yapımızı geliştirdik. Bu işin teknik kısmıydı ve bunun bir de insani kısmı vardı. Bizim hocalarımız yüz yüze eğitime alışık oldukları için kendileri için eğiticilerin eğitimi faaliyetlerini başlattık.
Diğer taraftan bu salgın sürecinden olumsuz şekilde etkilenen öğrencilerimize de psikolojik destek kapsamında rehberlik, danışmanlık hizmetlerini devam ettirdik. Malum bu dönemde kendimizi izole ettiğimiz için normal hayatımızın dışında bir hayat yaşıyoruz.
Öğrencilerimiz de aynı şekilde evlerinde, kapalı bir ortamda birçok şeyden yoksun kaldılar. Rutin uygulamalarımız dışında ayrıca öğrencilerimiz için üniversitemizin sosyal hesapları üzerinden çeşitli etkinlikler de düzenliyoruz.
Şunu da özellikle belirtmek isterim ki, bu yıl pandemi nedeniyle mazeret sınavına girecek olan öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için mazeretlerini belgelendirme zorunluluğunu kaldırdık. Öğrencilerimiz ne suretle olursa olsun mazeret sınavlarına mazeretlerini belgelendirmeden ve dilekçe vermeden girebilecekler” dedi.
Aktekin: Engelsiz Bir Eğitim İçin Tüm Engelleri Kaldırıyoruz
Üniversitede eğitim gören engelli öğrenciler için yürütülen çalışmalara değinen Rektör Aktekin, “Üniversitemizde 11 engelli öğrencimiz eğitim görmekte ve bu konuda da önemli çalışmalar yürüten Engelsiz Üniversite Birimimiz var.
Üniversitemiz merkez ve ilçe yerleşkelerinde engelsiz bir eğitim için gerek okul ve sınıflarda, gerekse kütüphanelerimizden ve sosyal tesislerimizden en iyi şekilde yararlanmaları için tüm eksikliklerimizi tamamladık. Üniversite olarak ‘Engelsiz Üniversite’ adına yapmış olduğumuz bu başarılı çalışmalarımız ve yürüttüğümüz projelerimiz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından da ‘Turuncu ve Mavi Bayrak’la ödüllendirildi” diye konuştu.
Aktekin: Yeni Bölüm ve Programlar Açmayı Planlıyoruz
2021-2022 eğitim – öğretim yılı için yeni bölüm ve programların açılmasına yönelik bilgi veren Rektör Aktekin, “Şu anda hali hazırda kurulmuş ve dekan atamasını yaptığımız başta Diş Hekimliği Fakültemiz olmak üzere bazı okullarımızda yeni bölüm ve programların açılması için ikili görüşmelerimiz ve planlamalarımız devam ediyor. Bazı bölüm ve programlar içinde YÖK’e gerekli müracaatlarımızı yaptık. İnşallah bu müracaatlarımızın olumlu sonuçlanması halinde önümüzdeki yıl yeni bölüm ve programları açarak buralara öğrenci alacağız” dedi.
Aktekin: Nevşehir Yurt Sorunu Bulunmayan Güvenli Bir Şehir
Nevşehir’in asayiş açısından huzurlu ve güvenli bir şehir olduğuna dikkat çeken Rektör Aktekin, “Üniversitemizin bulunduğu şehir gerek güvenlik yönünden gerekse huzur açısından gerçekten de yaşanabilir bir şehir konumunda.
Üniversite hayali kuran öğrenciler ve aileleri gönül rahatlığı içerisinde üniversitemizi tercih edebilir, hatta gelip misafirimiz olup yerinde görebilirler. Yurt yönünden de oldukça şanslı bir üniversiteyiz. Çünkü Kredi Yurtlar Kurumuna ait devlet yurtlarıyla birlikte, özel yurt ve pansiyon sayısı da oldukça yeterli düzeyde” diye konuştu.
Program Rektör Aktekin’in konuşmalarının ve canlı yayında kendisine yöneltilen soruları cevaplandırmasıyla sona erdi.
Drift ve Ralli Otomobillerinin gösterisi nefes kesti
Yemyeşil bir Karapınar için 1000 Ağaç Toprakla Buluşturuldu
Karapınar’da Cumhuriyet Coşkusu Yaşandı
Güneş “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun”
Başkan Arı’dan Acıgöl Osb’de Fabrika ziyareti